>Mart sayısı hakkında

>

Sürprizler sayısı olacak Mart inşallah. İçerik tamamlandı, yazılar geldi. Tasarım başlayacak yarından itibaren. İki farklı armağan dosya olacak. Sürprizi kaçmasın diye isimlerini vermeyeyim ama bir şair, bir sosyolog o kadarını söyleyeyim. Dergi Mağrip devrimleri hakkında benim yorumumla açılıyor: Mağripte devrim, İstanbulda yağmur. Bu devrimleri kimi küçümsüyor kimi göklere çıkarıyor. Biraz da sağduyuyla bakalım, konuşalım, heyecanımızı, müminlere duyduğumuz kardeş sevgimizi kaybetmeden mevzua soğukkanlıca yaklaşalım istedim.

Bu sayının şiirleri Murat Küçükçifci, Ömer Faruk Yasin, Ömer Yalçınova, İbrahim Aladağ, Efe Murad ve Davut Yücel’den. Sayının tek hikayesi Esra Türkan imzası taşıyor. Fazıl Baş, İsmet Özel hakkında çıkan iki kitap etrafında koparılan fırtınayı Fayrap açısından değerlendiriyor. İbrahim Tüzer ve Reşit Güngör Kalkan’ın İsmet Özel hakkındaki kitaplarının farklı özelliklerinin altını çiziyor. Mart sayımız, Mehmet Aycı’nın Ömer Aksay’a verdiği ayrıntılı, bir o kadar da eğlenceli cevapla son buluyor. Aksay’ın falsoları saymakla bitmiyor ama Aycı üşenmeyip hepsini tek tek saydı ve

Bu yazı Fayrap 37, Fayrap Mart 2011, Mağripte devrim İstanbulda yağmur içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın